Šest učenica Glazbene škole Slavonski Brod sudjelovalo je na 9. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe koje je 13. studenog 2019. godine održano u Bjelovaru u organizaciji Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

Katarina Aračić i Lana Ćato (4. r. SGŠ), Ana Lukšić (3. r. SGŠ) te Nina Makovičić, Lara Smolić i Petra Vačić (2. r. SGŠ) pokazale su svoje znanje o velikanu hrvatske glazbene baštine – Vatroslavu Lisinskom, koji je bio tema Velikog natjecanja, i to u godini u kojoj obilježavamo 200 godina od njegova rođenja. Uz to, Katarina Aračić sudjelovala je i na Malom natjecanju čija je tema bio glazbenik i kantautor Neil Young.

Sve su učenice dobile priznanja za sudjelovanje. Ali i nešto puno važnije – nova znanja koja će im otvoriti nove vidike. Ukupno je 38 učenika sudjelovalo na Velikom, a 14 na Malom natjecanju. Stoga čestitke treba uputiti svim natjecateljima iz Zagreba, Zadra, Siska, Karlovca, Slavonskog Broda, Križevaca i Bjelovara, kao i njihovim mentorima među kojima je prof. Mirta Špoljarić iz Slavonskog Broda.

Skip to content