Predškolsko glazbeno obrazovanje za funkcionalnu muzičku pedagogiju

Pripremni razredi za osnovnu glazbenu školu

Dijete se u sustav odgoja i obrazovanja po Funkcionalnoj muzičkoj pedagogiji (FMP) upisuje nakon navršene šeste godine i u skladu s individualnim mogućnostima slijedi razvojnu obrazovnu vertikalu.

Djeca u dobi od šest do osam godina upisuju se bez prijamnog ispita u razrede predškolskog glazbenog obrazovanja, odnosno pripremne razrede za osnovnu glazbenu školu (ovisno o dobi djeteta pri upisu), koji podrazumijeva program skupne nastave u trajanju jedne do dvije godine, a održava se dva puta tjedno u trajanju po 60 minuta.

Područja rada obuhvaćaju širok spektar nastavnih sadržaja i aktivnosti: pjevanje pjesmica, izvođenje brojalica na instrumentima, instrumentalno muziciranje, improvizaciju, slušanje glazbe, crtanje i slikanje uz glazbu, upoznavanje instrumenata i metodičke igre, uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva.

Cilj je potaknuti kod djece ljubav i zanimanje prema glazbi te ih, kroz igru, pripremiti za što uspješniji prelazak u sljedeći stupanj glazbenog obrazovanja, a to je osnovna glazbena škola.

Skip to content