U sklopu književne manifestacije Tadijine jeseni Glazbena škola Slavonski Brod priređuje koncert U tišini bez kraja s novouglazbljenim pjesmama Dragutina Tadijanovića. Skladbe Ivice Stamaća, Linde Uran i Mislava Dokuzovića izvode učenici i nastavnici srednje glazbene škole, a premijerno će biti prikazan u petak, 6. studenog 2020., s početkom u 19:30 sati, na YouTube kanalu Glazbene škole Slavonski Brod.

Programom će biti predstavljene uglazbljene Tadijanovićeve pjesme – Dugo u noć, u zimsku bijelu noć, Zaljubljena djevojčica, Visoka žuta žita, Susret, Sanjam kako idem pored tebe, Moja duša je oblak jesenji, Rastanak u jesen i Grlice. Na programu je ukupno devet popijevaka, a većina ih je uglazbljena upravo za ovu prigodu. Među skladateljima na ovome koncertu posebno mjesto pripada riječkoj glazbenici Lindi Uran, koja je uglazbila sedam Tadijanovićevih pjesama od kojih će šest na ovom koncertu doživjeti praizvedbe. Jedna je skladba poznatog hrvatskog glazbenika Ivice Stamaća, antologijska šansona Dugo u noć, u zimsku bijelu noć. Za ovu prigodu jednu je pjesmu, Grlice, uglazbio učenik Glazbene škole Slavonski Brod, maturant Mislav Dokuzović.

Važnost i vrijednost ovog projekta prepoznali su Hrvatsko muzikološko društvo i Hrvatsko društvo skladatelja te su koncertu pružili podršku.

Skip to content