S ponosom se možemo osvrnuti na koncertni projekt U tišini bez kraja na drugim Tadijinim jesenima kojim smo otvorili neke nove stranice u životu i djelovanju škole.

Čestitamo svim sudionicima, učenicima i nastavnicima, koji su izveli skladbe na Tadijanovićeve stihove, kako onima iz naše škole, tako i gostima iz Glazbene škole Požega! Čestitamo našem Mislavu koji je na ovome koncertu pokazao svoj skladateljski talent!

Hvala skladateljici Lindi Uran na prekrasnoj suradnji, a posebno se zahvaljujemo snimatelju Vladimiru Jevickom i montažerki Heleni Lamešić, koji su zaslužni za tehničku realizaciju koncertne snimke. Hvala Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda na pozivu i odriješenim rukama u kreiranju koncerta, hvala Hrvatskom društvu skladatelja i Hrvatskom muzikološkom društvu na velikoj podršci u moralnom i materijalnom smislu (putem diskografskih i knjiških darova izvođačima). Hvala svim medijima koji su najavom ili osvrtom poduprli naš koncert, a posebno Glasu Slavonije na prekrasnom članku.

Dodajmo da su se u projekt uključili svi srednjoškolci Glazbene škole Slavonski Brod. Učenici 1. razreda izradili su različite vrste najava (instagram, facebook i medijske najave te pozivnice obrazovnim i kulturnim ustanovama). Učenici 2. razreda izradili su straničnike s Tadijinim i glazbenim motivima. Učenici 3. razreda osmislili su plakat Tadijina mjesta u Brodu kojim su promišljali značenje Dragutina Tadijanovića – danas, nama, u našem gradu. Učenici 4. razreda osmislili su akciju kojom su na pojedinim lokacijama u gradu, Tadijinim portretima i stihovima, suptilno upućivali prolaznike na koncertni događaj. A maturantica Ana Lukšić sašila je “glazbenu kravatu” kojom smo prigodno okitili Tadijanovićevu bistu na šetnici uz Savu.

Skip to content