Koncertom A duga još jače zasja u meni završile su 3. Tadijine jeseni u Slavonskom Brodu. Glazbena škola Slavonski Brod ponovno je pripremila poseban glazbeni program posvećen pjesničkoj riječi Dragutina Tadijanovića. Ali bilo je tu prostora i za jednoga njegovog suvremenika.

Koncert je otvorio Zbor srednje glazbene škole pod ravnanjem Šimuna Benedikta Kopričaneca, učenika 3. razreda srednje glazbene škole s izvedbom skladbe Slap Ivana Josipa Skendera na stihove Dobriše Cesarića. Potom su se nastavile nizati uglazbljene Tadijanovićeve pjesme. U novim izvedbama predstavljeno je šest popijevaka Linde Uran koje su praizvedene na prošlogodišnjim Tadijinim jesenima, kao i solo pjesma Grlice našega prošlogodišnjeg maturanta Mislava Dokuzovića.

Posebnost večeri došla je na samomu završetku. Bila je to praizvedba skladbe Duga Siniše Leopolda, koju je Glazbena škola Slavonski Brod naručila od autora za ovaj koncert, a ostvarili su ju sopranistica prof. Gabrijela Škrabal i kvartet tambura u sastavu učenika Nikole Vinceka, Josipa Matanovića, Marka Nosića i profesora Dalibora Timarca.

U skladu s epidemijskim okolnostima, koncert je bio zatvoren za javnost i sniman te je snimka objavljena 12. studenoga 2021. godine na YouTube kanalu Glazbene škole Slavonski Brod. Ovom prilikom želimo zahvaliti svim učenicima i njihovim mentorima koji su ih pripremili za ovaj projekt, nastavnicima koji su nastupili kao solisti i korepetitori te našem snimatelju profesoru Vladimiru Jevickom zahvaljujući kojemu će ovaj projekt ostati trajno prisutan u javnosti.

I dalje možete pogledati koncert na našem YouTube kanalu i pročitati popratnu programsku knjižicu uz konačnu verziju programa te pogledati galeriju fotografija s nastupa.

Skip to content