Svako godišnje doba lijepo je na svoj način, no uvijek se i mladi i stari najviše raduju božićnim i novogodišnjim blagdanima. Dani koje provodimo okruženi obitelji i prijateljima donose toplinu u naš svijet više nego i jedno drugo doba u kalendarskoj godini. A pozitivno iščekivanje tijekom četiriju adventskih tjedana potiče nas na sabiranje misli, kako bismo naučili iz poteškoća koje ostavljamo iza sebe i nastavili graditi bolju budućnost koja je ispred nas.

Glazba je oduvijek pratila sva zbivanja u čovjekovu životu, stoga niti ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme ne možemo zamisliti bez poznatih melodija – bilo iz tradicijske, popularne, jazz ili klasične glazbe. Božićni koncerti učenika i nastavnika brodske glazbene škole nisu nepoznanica. Ali u školskoj godini 2021./2022. odlučili smo pokrenuti nešto novo.

Na poticaj Odjela za pjevanje i nastavnice Gabrijele Škrabal, Glazbena škola Slavonski Brod u 2021. godini prvi je put priredila Adventski koncert. Zahvaljujući dobroj suradnji s Franjevačkim samostanom, koncert je održan na treću adventsku nedjelju 12. prosinca 2021. godine u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Raznovrstan i prigodan glazbeni program priredili su nastavnica pjevanja Gabrijela Škrabal, mag. mus., voditeljica srednjoškolskog zbora Danijela Božičević, prof., nastavnik violine Krešimir Ivančić, mag. mus. i nastavnica flaute Nives Županić Tica, mag. mus.

U programu su nastupili učenici srednje glazbene škole – Nina Makovičić, Beatricija Barić i Šimun Benedikt Kopričanec kao vokalni solisti, Elza Lakušić (flauta), Lucija Mikulek (violina) i Dominik Tomičić (violina) kao instrumentalni solisti, zatim vokalni kvintet (Nika Predmerski, Ana Vojtkuf Peranović, Nina Makovičić, Gabrijela Tripić i Laura Tripić) uz pratnju Šimuna Benedikta Kopričaneca na orguljama te Mješoviti i Djevojački zbor Srednje glazbene škole koji su na dirigentskome mjestu vodile učenica Beatricija Barić i profesorica Danijela Božičević. Solističku izvedbu pripremila je i nastavnica pjevanja Gabrijela Škrabal, a klavirsku pratnju većem dijelu programa pružio je Hrvoje Aušić, mag. mus.

Nadamo se da će, poput božićnoga koncerta, i adventski koncert postati nova tradicija Glazbene škole Slavonski Brod.

Galerija fotografija (fotograf: Nenad Opačak)

Skip to content