Dvoje flautista naše škole ove su godine ostvarili prolazak na državno natjecanje u sklopu 60. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. Natjecanje je održano 4. i 5. travnja 2022. godine u Jastrebarskom.

Leona Matić, učenica 5. razreda OGŠ, osvojila je visoku DRUGU NAGRADU s postignutih 97,80 bodova. Natjecala se u 2. kategoriji u kojoj je nastupilo 15 natjecatelja.

Bono Peić, učenik 6. razreda OGŠ, osvojio je izvrsnu DRUGU NAGRADU s postignutih 97,24 boda. On se natjecao u 3. kategoriji u kojoj je bilo ukupno 9 natjecatelja, a o bodovnoj razlici odlučivale su uistinu sitne nijanse.

Velik je ovo uspjeh za naše učenike! Posebno ako istaknemo da je Leoni ovo bilo prvo natjecanje u glazbenom školovanju, a da je Bono već drugi put zaredom ostvario plasman na državno natjecanje. Čestitamo učenicima, njihovoj nastavnici Nives Županić Tica i korepetitorici Heleni Lamešić.

Natjecanja su uvijek prilika za nova poznanstva i glazbena prijateljstva. Dokazali su to “kolege” učenici i nastavnici iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Požege. Zato čestitamo na uspješnim rezultatima Luciji Prpić i Emi Posavčević te njihovoj nastavnici Daliborki Krešić!

Slavonski flautisti: Lucija Prpić (6. o., Nova Gradiška), Leona Matić, Bono Peić, Ema Posavčević (1. s., Požega) te nastavnice Nives Županić Tica i Daliborka Krešić

Skip to content