Nakon dvije pandemijske godine vratile su se naše Glazbene slušaonice!

U sklopu manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić ponovno smo otvorili vrata Glazbene škole našim najmlađim posjetiteljima. U prijepodnevima 28. i 29. travnja 2022. godine posjetili su nas mališani iz vrtića Lira, Palunko, Seka i braco i Pčelica sa svojim odgojiteljicama. Kroz svijet glazbe proveli su ih nastavnica Daria Tamara Rac, nastavink Karlo Đurić te naši učenici Jure Jelinić (1. r.) na harmonici, Cvita Marić (1. r.) na violini, Filip Franić (1. r.) na harmonici, trio saksofona koji su činili Grgur Peić (2. r.), Lucia Bilić (2. r.) i nastavnik Marko Rušnov, Matija Jozić (2. r.) na gitari, Franjo Pasler (2. r.) na klaviru, Marija Virkes (2. r.) na klaviru, Ines Berić (3. r.) na flauti, Niko Bitunjac (3. r.) na bisernici, Marko Barukčić (4. r.) na braču i Toni Vuković (5. r.) na gitari. A na završetku jedne od slušaonica imali smo malo iznenađenje – vrtićanci iz Lire otpjevali su na pozornici dvije prekrasne pjesme! Bravo!

Veseli vrtićanci pokazali su da već puno znaju o instrumentima, da vole glazbu, da se raduju svakom novom zvuku i tonu – a mi baš takve čekamo u našim pripremnim razredima za osnovnu glazbenu školu! Naučili su i kako je najbolje pozdraviti izvođača na pozornici – možemo to učiniti s “dobar dan” (bravo za pristojnost i poznavanje bontona!), ali još bolje bi to bilo učiniti pljeskom. Zato su svakog našeg učenika dočekali i ispratili s velikim i glasnim pljeskom.

Hvala vrtićancima i radujemo se svakome od njih tko će postati naš budući učenik!

Osim Glazbenih slušaonica, naši su učenici sudjelovali i u nekoliko drugih programa u sklopu “Ivaninih dana”.

Na otvorenju izložbe likovnih radova i dodjeli nagrada za one najuspješnije u organizaciji Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda 25. travnja 2022. u Galeriji Ružić nastupili su Toni Vuković na gitari (5. r.) i kvartet saksofona u sastavu Andro Katinić, Ana Šaf, Marko Butković i Dora Drmić (svi 3. r. ogš). Možemo istaknuti da je na ovom natječaju posebna nagrada dodijeljena Ivanu Perkoviću, učeniku 8. razreda OŠ Antun Mihanović i 6. razreda naše Glazbene škole, koji kao slabovidni dječak izražava svoje kreativne sposobnosti stvarajući skulpture.

Istoga dana u Gradskoj knjižnici održana je dodjela nagrada za najbolju dječju bajkovitu priču učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Tom prigodom nastupili su Franjo Pasler na klaviru (2. r.) i Niko Bitunjac na bisernici (3. r., uz pratnju prof. Hrvoja Aušića).

Idućega dana, 26. travnja u Gradskoj knjižnici priređeno je predstavljanje knjige Pisma majci (1892. – 1901.), 7. sveska kritičkog izdanja Sabranih djela Ivane Brlić-Mažuranić. Predstavljanje su glazbenim točkama obogatili članovi dua Lucija Mikulek na violini i Adrian Golenić na gitari (oboje 1. r. sgš) te Josip Matanović na braču (6. r., uz klavirsku pratnju prof. Aušića).

I naposljetku, 27. travnja održano je predstavljanje Zbornika dječjih bajkovitih priča s Državnog natječaja. Ovoga puta manifestaciju u Gradskoj knjižnici upotpunili su nastupima Manuel Jeleč na harmonici (3. r.) te Leona Matić na flauti (5. r., uz klavirsku pratnju prof. Frane Fabrisa).

Preostaje samo pogledati bogatu foto-galeriju!

Skip to content