Od 1982. godine na datum 21. lipnja čitav svijet obilježava SVJETSKI DAN GLAZBE. Posljednjih nekoliko godina i Glazbena škola Slavonski Brod dio je ovoga slavlja, pa je tako bilo i ove godine, u organizaciji Grada Slavonskog Broda. Pripremili smo već poznatu Glazbenu promenadu na brodskome Korzu, ali smo, uoči tog koncerta, ostvarili još jednu lijepu suradnju.

Na poziv Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, ustanove s kojom naša škola uspješno surađuje na manifestaciji Tadijine jeseni, pripremili smo mini-koncert Tadijin stih u notama u predvorju palače Horvat, pred ulazom u Spomen-dom Dragutina Tadijanovića. Poticaj su, dakako, i ovoga puta bili Tadijini stihovi, a notni zapisi sačuvani su u Tadijanovićevoj ostavštini u Spomen-domu. Učenica Beatricija Barić otpjevala je pjesmu Jedan čovjek u Parizu Lade Kos, a Gabrijela Tripić i Nika Predmerski izvele su Snove sniju stari maslinici Hrvoja Hegedušića. Obje izvedbe na klaviru je pratio nastavnik Karlo Đurić, a za vokalnu interpretaciju zaslužna je mentorica učenica, nastavnica Gabrijela Škrabal.

Prijepodne na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, poznatome brodskome Korzu, bilo je u znaku već tradicionalne Glazbene promenade učenika i nastavnika Glazbene škole Slavonski Brod. Niz osnovnoškolaca, srednjoškolaca i nastavnika podijelili su s publikom ljepotu muziciranja i poveli ih na putovanje nepreglednim obzorjima glazbene literature.

Utiske s Glazbene promenade pogledajte u našoj galeriji.

Skip to content