Županijsko natjecanje 61. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa održano je u tjednu od 1. do 5. ožujka 2023. godine. Glazbena škola Slavonski Brod imala je priliku po drugi put biti domaćin ove razine najznačajnijega glazbenog natjecanja u disciplinama instrumenata bisernica, brač i mandolina.

Tijekom triju dana, od 1. do 3. ožujka, na pozornici brodske glazbene škole natjecateljske je nastupe imalo ukupno 110 učenika i studenata – 58 na bisernici, 36 na braču i 16 na mandolini, iz svih krajeva Hrvatske – od Makarske do Rijeke, od Vukovara do Zaboka. Naravno, uz njih su bili i njihovi nastavnici te korepetitori na klaviru. Tri dana škola je disala uz zvuke trzalačkih instrumenata i izvrsne natjecateljske nastupe koji potvrđuju da iz godine u godinu raste kvaliteta muziciranja u svim dobnim kategorijama, ali i da se širi repertoar umjetničke glazbene literature za ove instrumente.

Dakako, posebno treba istaknuti izuzetne rezultate koje su na natjecanju postigli naši učenici, uz podršku korepetitora Hrvoja Aušića i Tonija Toplaka.

Niko Bitunjac (4. r., nastavnik Dalibor Timarac) osvojio je 1. nagradu u 2. kategoriji s postignutih 91,20 bodova.

Barbara Rašić (5. r., nastavnica Gorana Jagarinec) osvojila je 2. nagradu u 3. kategoriji s postignutih 86 bodova.

Marko Barukčić (5. r., nastavnica Gorana Jagarinec) osvojio je 1. nagradu u 3. kategoriji s postignutih 93,20 bodova. S ovim bodovima bio je prvi od devetero natjecatelja u kategoriji.

Josip Matanović (1. r. SGŠ, nastavnica Gorana Jagarinec) osvojio je 1. nagradu u 4. kategoriji s postignutih 90,68 bodova.

Troje učenika koji su osvojili prvu nagradu tim su rezultatom prošli na državnu razinu natjecanja koja će biti održana početkom travnja u Zagrebu.  

Osim mladih tamburaša, dvojica klavirista Glazbene škole Slavonski Brod sudjelovali su na županijskoj razini 61. hrvatskog natjecanja nastupivši 2. ožujka u Novskoj.

Borna Volpe (1. r., nastavnica Marta Galić), osvojio je 2. nagradu u 1. kategoriji s postignutih 87 bodova.

Nicolas Mec (6. r., nastavnica Valentina Iveljić) osvojio je 2. nagradu u 3. kategoriji s postignutih 85,40 bodova.

Za mlade klaviriste ovo su fantastični rezultati, budući da su obojica prvi put nastupili na HDGPP-ovom natjecanju i to u vrlo jakim konkurencijama brojnih učenika klavirista.

Borna Volpe najmlađi je među natjecateljima naše škole koji su sudjelovali na ovogodišnjem HDGPP-ovom natjecanju
Skip to content