Glazbena škola Slavonski Brod u srijedu, 26. travnja 2023. godine, bila je domaćin 8. međužupanijske smotre mladih flautista Slavonije i Baranje. S obzirom da se datumom preklopila s nekoliko glazbenih događanja, smotri i natjecanja, koja su organizirana diljem Hrvatske, Smotra flautista nije bila brojčano velika, ali je zato omogućila puno bliskoga i srdačnog druženja učenika i nastavnika sudionika.

Uz učenike naše škole, ugostili smo učenike i njihove nastavnike iz Glazbenog odjela Osnovne škole Mato Lovrak iz Nove Gradiške te Glazbene škole pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića iz Valpova.  

Od naših učenika sudjelovali su Klara Miljković (2. r.), Ines Berić (4. r.), Leona Matić (6. r.), Bono Peić (1. r. SGŠ) i Ana Vojtkuf Peranović (3. r. SGŠ). Pratio ih je njihov stalni korepetitor prof. Frano Fabris, a svaki se učenik predstavio s dvije različite skladbe koje su pripremili sa svojim nastavnicama Majom Fabris i Ivanom Kljajić.

Svaki nastup učenicima je od velike važnosti, ali još je ljepše i dragocjenije međusobno druženje i podržavanje koje je na ovakvim smotrama posebno izraženo.

Novu smotru flautista zakazujemo za dvije godine!

Galerija fotografija

Skip to content