Koncertom Od nagrađenih učenika do Kontesinih melodija u srijedu, 14. lipnja 2023. godine zaokružena je još jedna školska godina u Glazbenoj školi Slavonski Brod. Na završnom koncertu održanom u sklopu 34. po redu Brodskoga glazbenog ljeta Škola je dobila priliku pohvaliti se svojim ponajboljim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koji su sudjelovali na osam natjecanja s kojih su se vratili s 19 nagrada u disciplinama klavirski duo, komorni trio, klavir, bisernica, brač i flauta. Svi su oni dobili priliku pokazati javnosti znanja i vještine zbog kojih su postigli tako izvrsne natjecateljske rezultate. A oni su klavirski duo Ena Jurić i Luka Stažić, komorni sastav koji čine flautisti Bono Peić, Ana Vojtkuf Peranović i klaviristica Nera Vidmar, zatim solisti klaviristi Karlo Mikulić, Borna Volpe i Nicolas Mec, flautist Bono Peić, tamburaši Niko Bitunjac, Barbara Rašić, Marko Barukčić i Josip Matanović.

Osim učenika koji su sudjelovali ove godine na natjecanjima, u program koncerta uvrstili smo i nekoliko glazbenih izvedbi koje su bile dio velikoga ovogodišnjeg projekta Dorissimo possibile, koji je okupio učenike iz Slavonskog Broda, Našica i Zadra u izvedbama djela Dore Pejačević. Tako su na koncertu nastupili trio harmonika (Jure Jelinić, Emanuel Čarapina i Manuel Jeleč), trio gitara (Adrian Golenić, Toni Vuković i Antonio Đuričić) te Tamburaški komorni sastav uz koji su nastupile solistice sopranistica Gabrijela Tripić i violinistica Lucija Mikulek.

Publika im je svima čestitala srdačnim pljeskom, kao i njihovim mentorima i korepetitorima koji su se čitavu godinu trudili da potaknu učenike na postizanje sjajnih rezultata.

Fotografije: Fotoklub Kadar SB

Skip to content