Već dugi niz godina, dok još nisu službeno postojale Tadijine jeseni, učenici i nastavnici Glazbene škole Slavonski Brod sudjelovali su u obilježavanju rođendana Dragutina Tadijanovića oplemenjujući različite programe prigodnim glazbenim točkama. Na ovogodišnjim Tadijinim jesenima nastupili su u nekoliko svečanih programa.

Na svečanoj dodjeli pjesničke nagrade Dragutin Tadijanović, koja je održana 6. studenoga u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, nastupili su učenički kvartet i nastavnički trio. Kvartet gitara u sastavu Adrian Golenić, Toni Vuković, Martin Tekić i Antonio Đuričić pretpremijeno su izveli skladbu Sjećanje na jednu večer Domagoja Bertovića, učenika brodske glazbene škole. Skladba je nastala za koncertni projekt Glazbene škole Slavonski Brod kojim je svečano završena čitava manifestacija. Na dodjeli su muzicirali i nastavnici, sopranistica Gabrijela Škrabal, violinist Krešimir Ivančić i klavirist Hrvoje Aušić, koji su izveli Rastanak u jesen Linde Uran, jednu od šest skladbi koje je prije tri godine skladateljica napisala za prvi koncert Glazbene škole na Tadijinim jesenima.

Istoga dana, 6. studenoga, u popodnevnom terminu održana je u Spomen-domu pjesnička večer s Enesom Kiševićem. Program je upotpunio gitarist Adrian Golenić, učenik 3. razreda srednje glazbene škole.

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod priređen je 8. studenoga program Tadija na stranim jezicima. Čitanje pjesama na hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, poljskom i ukrajinskom jeziku obogatile su dvije glazbene točke naših učenika. Dora Gabaldo, učenica 6. razreda osnovne glazbene škole, na flauti je izvela djelo Marije Esih Sweet love uz klavirsku pratnju prof. Frane Fabrisa, a Adrian Golenić, učenik 3. razreda srednje glazbene škole na gitari je izveo Tango en Skai Rolanda Dyensa.

Sopranistica Gabrijela Škrabal
Dora Gabaldo uz pratnju nastavnika Frane Fabrisa
Skip to content