U organizaciji Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić u srijedu, 28. veljače 2024. godine u Glazbenoj školi Slavonski Brod bit će održan koncert Filipa Novosela na braču i Mije Elezović na klaviru. Riječ je o koncertu u sklopu redovne koncertne sezone KKD IBM-a, no ujedno se otvorila prilika da, u povodu 70. obljetnice Glazbene škole Slavonski Brod, dvije ustanove – KKD IBM i Glazbena škola – dodatno istaknu svoju dugogodišnju uspješnu suradnju.

Koncerti klasične glazbe koje KKD IBM organizira nisu samo važan dio kulturnoga života grada, već su nezaobilazan doprinos glazbenom obrazovanju jer bez iskustva koje pruža slušanje izvedbe uživo profesionalnih glazbenika nije moguće doseći dubinsko razumijevanje glazbene umjetnosti. Zato ćete na koncertima u Slavonskom Brodu uvijek susresti i učenike naše škole. Otkada je Glazbena škola našla svoj dom u obnovljenoj zgradi u brodskoj Tvrđavi, s prekrasnom koncertnom dvoranom kakvom se samo rijetke glazbene škole mogu pohvaliti, s radošću smo domaćini mnogim koncertima koje organizira KKD IBM.

Gostovanje Novosela i Elezović bit će dodatno uronjeno u obljetničku atmosferu. Naime, Filip Novosel bio je učenik naše škole, a na koncertu će se predstaviti ne samo kao izvođač, nego i kao skladatelj – izvest će svoja Dva stavka za brač solo. Na programu koncerta naći će se još jedan nekadašnji brodski učenik, Krešimir Seletković, čiju će klavirsku skladbu Neurosis izvesti Mia Elezović. K tomu, bit će to prigodna najava obljetnice samoga autora, budući da Krešimir Seletković ove godine slavi 50. rođendan.

Skip to content