Na ovogodišnjem međužupanijskom natjecanju 62. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa učenici Glazbene škole Slavonski Brod ostvarili su zapažene rezultate, jednu prvu i četiri druge nagrade, u kategorijama mješovitog zbora, flaute i saksofona.

Mješoviti zbor Glazbene škole Slavonski Brod pod ravnanjem prof. Danijele Božičević osvojio je drugu nagradu u kategoriji zborova. Natjecanje je održano na način da je stručna komisija 16. i 18. ožujka 2024. godine obilazila glazbene škole koje su se prijavile na natjecanje. Naš je zbor nastupio 16. ožujka u 4. kategoriji i postigao visokih 89 bodova.

U disciplini saksofona, koje je 22. ožujka 2024. godine održano u Sesvetama, nastupilo je dvoje učenika Glazbene škole Slavonski Brod koji su osvojili druge nagrade. Asja Kaldžo, učenica 4. razreda osnovne glazbene škole kojoj je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo, natjecala se u 2. kategoriji u kojoj je postigla 83,60 bodova, a Adrian Djaković, učenik 6. razreda osnovne glazbene škole, natjecao se u 3. kategoriji te je postigao 82,80 bodova. Njihov mentor je Nikola Smetko, a nastupili su uz korepetitora Franu Fabrisa.

Dvoje naših srednjoškolaca sudjelovali su na natjecanju u disciplini flaute koje je održano 23. i 24. ožujka 2024. godine u Sesvetama. Leona Matić, učenica 1. razreda, natjecala se u 3. kategoriji i s postignutih 90,20 bodova osvojila je PRVU NAGRADU! Također je sudjelovao Bono Peić, učenik 2. razreda, koji je s 88,40 bodova u 4. kategoriji osvojio drugu nagradu. Za njihov uspjeh zaslužna je mentorica Erin Keleuva, a na klaviru ih je pratio također Frano Fabris.

Skip to content