Tijekom vikenda, 23. i 24. ožujka 2024. godine, učenici Odjela za tamburu Glazbene škole Slavonski Brod nastupili su na 10. međunarodnom natjecanju tamburaša solista i komornih sastava koje je održano u Požegi. Rezultat je niz izvrsnih postignuća s kojima su se vratili s natjecanja – tri prve nagrade, jedna zlatna medalja, jedna druga nagrada te čak jedan Grand Prix nastup.

Marko Barukčić, učenik 6. razreda, osvojio je prvu nagradu i zlatnu medalju u 3. K kategoriji discipline Brač s ostvarenih 99 bodova. Bio je najbolje ocijenjen u svojoj kategoriji, što mu je omogućilo nastup u završnom natjecanju za Grand Prix, na kojemu se predstavio izvedbom skladbe Neukrotiva Deana Premrla.

U 3. K kategoriji discipline Bisernica nastupilo je dvoje naših učenika. Niko Bitunjac, učenik 5. razreda, osvojio je prvu nagradu s postignutih 95 bodova, a Barbara Rašić, učenica 6. razreda, drugu nagradu s postignutim 91 bodom.

Josip Matanović, učenik 2. razreda srednje škole, osvojio je prvu nagradu u 4. K kategoriji discipline Brač s postignutih 95,25 bodova.

Ovih izvrsnih postignuća ne bi bilo bez njihovih mentora, Gorane Jagarinec (Markova, Barbarina i Josipova nastavnica) i Dalibora Timarca (Nikin nastavnik), kao ni bez podrške dvojice korepetitora, Hrvoja Aušića i Tonija Toplaka.

Skip to content